Bruidstaart: 3 Tips om het helemaal eigen te maken

Bruidstaart: 3 Tips om het helemaal eigen te maken

Waarom taart? Als je kijkt naar de geschiedenis van de bruidstaart kom je uit bij de Romeinen. Toen was het natuurlijk nog niet de bruidstaart zoals wij die kennen, maar een soort plat tarwebrood dat soms werd verkruimeld boven het hoofd van de bruid. Ook werd het bruidspaar met tarwe bestrooid bij het verlaten van het feest om ze een vruchtbaar leven samen toe te wensen. Het tarwe stond symbool voor groei en vruchtbaarheid. In Engeland brachten de gasten cakejes naar het bruidspaar en stapelden deze op elkaar. Het bruidspaar moest dan elkaar een kus geven zonder de toren te doen omvallen voor voorspoed en geluk.

En nu weten jullie waarom taart toch vooral als symbool voor geluk, voorspoed en vruchtbaarheid staat. Wat betekent, in mijn ogen dan, dat het altijd een goed idee is om een taart te hebben op je bruiloft. Maar tegenwoordig kun je taart in alle soorten en maten vinden. Groot of klein. Natuurlijk, met fondant of marsepein. En kunstwerken waar je ‘u’ tegen zegt! Dus waar moet je allemaal aan denken als je taart (of een sweet table) gaat bestellen? Hierbij mijn tips.

Tip 1: Lekker!

Ja, taart is lekker! Maar het wordt nog lekkerder als je de tijd neemt om te proeven. Elke smaak is uniek en zo ook elke smaakbeleving. Je kan de binnenkant net zo bijzonder maken als dat jullie als bruidspaar zijn. Vraag naar de mogelijkheden. Kan er een uniek recept voor jullie gemaakt worden? Zijn er vruchten die afgeraden worden vanwege het seizoen? Welke vruchten zijn op zijn best in de periode van jullie bruiloft? Kun je er ook kruiden in verwerken? Kortom, maak gebruik van de talenten van je leverancier. Daag ze uit. Een mooie taart is geweldig, maar een taart die helemaal op is gegaan omdat ie zo lekker is, is nog beter!

Cheffis pastries huwelijkstaart sweet table

Tip 2: Het oog wil ook wat.

Kijk niet alleen wat gangbaar is of wat men verwacht van hoe een bruidstaart eruit hoort te zien. Maak het helemaal eigen. Haal inspiratie op Pinterest maar blijf daarbij altijd naar jullie kijken als koppel. Wat zijn kleuren die je gebruikt? Welke bloemen heb je? Wat maakt jullie ‘jullie’? Maak ook gebruik van wat moeder natuur te bieden heeft. Prachtige vruchten zullen ook het ‘Ik kan niet wachten om een stukje daarvan te eten’ gehalte omhoog halen.

Cheffis pastries and parties weddingplace

Tip 3: Personality goes a long way!

Maak het persoonlijk. Je kan met een taart een heel verhaal vertellen. Dit kan ook met een sweet table. Bijvoorbeeld als je samen veel gereisd hebt, laat iedere sweet een representatie zijn van het land waar jullie samen zijn geweest. Of hebben jullie samen iets meegemaakt wat jullie liefde nog sterker heeft doen groeien? Gebruik symbolen daarvoor. Of een taarttopper die jullie helemaal uitbeeldt. Onthoud ook dat niet iedereen per se hoeft te begrijpen waarom jullie bepaalde keuzes gemaakt hebben. Het is jullie dag, jullie feestje, jullie taart!

Cheffi's pastries bruidstaarten en huwelijksgebak

Blog geschreven door: Cheffi’s Pastries and Parties

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }