Tips bij uitkiezen van bruidstaart leverancier

Een bruidstaart moet heerlijk smaken maar het oog wil natuurlijk ook wat! Het uitzoeken van een bruidstaart lijkt misschien makkelijk maar dat is misschien een beetje kort door de bocht. Peggy van TaartenDroom geeft een paar tips waar je rekening mee kunt houden bij het uitzoeken van de lekkerste en mooiste bruidstaart.  Bij het uitzoeken van een leverancier is het volgens Peggy belangrijk om op de volgende zaken te letten:

Bruidstaart taartendroom

  • Zoek een leverancier die een portfolio heeft waar jullie blij van worden, een veelzijdige bruidstaarten specialist heeft vaak ook bruidstaarten die niet helemaal in jullie style zijn, maar wat wel belangrijk is: zijn ALLE taarten netjes afgewerkt? (tip: bekijk ook de zakelijke Facebooksite van het bedrijf, hierop staan vaak veel meer taarten die gemaakt zijn door deze leverancier, ook taarten die ze niet website-waardig vinden).
  • Hangen aan de taarten op de site nummertjes zodat je die kan bestellen of mag je samen met de cakedesigner de hele taart ontwerpen? Het is JULLIE dag, en daar hoort een bruidstaart bij die totaal op JULLIE is afgestemd en dus ook samen met JULLIE is ontworpen!
  • Mag je de vulling ook vooraf proeven? Dit mag je bij een bestelling van een bruidstaart wel verwachten…. Stel je bij een proeverij niet voor dat je van hele taarten mag proeven, meestal is er de mogelijkheid om wat vullingen te proberen wat natuurlijk een heel goed en duidelijk beeld geeft van hoe de taart uiteindelijk zal smaken.
    Vulling taartendroom
  • Een website kan vaak ook gemaakt worden door huis tuin en keuken bakkers, zoek daarom naar professionele sites en kijk of ze een KvK nummer hebben. In alle opzichten is dit veiliger, je zou toch niet willen dat je bruidstaart een paar dagen voor jullie huwelijk geannuleerd wordt omdat de bakster hoofdpijn heeft of dat er zich een ander drama voordoet met jullie taart.
  • Erg belangrijk: let op de prijs. Een bruidstaart op maat gemaakt varieert van 4 euro tot bijna 10 euro per persoon, Grote verschillen dus, zeker bij veel daggasten kan je hier op besparen.
  • Last but not least. Reserveer niet te laat!! Bij heel veel wedding-checklists komt de bruidstaart reserveren op het laatst, een maand of 2/3 vooraf aan de bruiloft, dit is rijkelijk laat wanneer je niet bij een gewone bakker je taart besteld maar bij een cakedesigner met een eenmanszaak. Vaak zitten zij al ver van te voren volgeboekt, zeker bij een drukke trouwdatum. Reserveer dus op tijd (meestal d.m.v. een kleine aanbetaling) en maak dan inderdaad een maand of 2/3 voor de trouwdatum een afspraak voor het maken van jullie droom-ontwerp en het bepalen van de smaak.

Tip van ons: Wij raden u aan eens te kijken bij TaartenDroom, een professionele weddingcakedesigner met een erg mooi portfolio, die voldoet aan de bovenstaande eisen tegen een zeer redelijke prijs!

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }