Huwelijksbedankjes met snoep

Tijdens een bruiloft komen er verschillende rituelen aan bod. Zo kennen we allemaal het ritueel omtrent de ringen, de kousenband en de rammelende blikjes achter de trouwauto. Maar op de mooiste dag van je leven komen we ook verschillende minder bekende rituelen tegen. Aan het einde van een bruiloft staat er vaak een give-away klaar voor de gasten. En zelfs achter het weggeven van deze huwelijksbedankjes zit een betekenis.

Combinatie order aparte trouwkaarten

De betekenis achter bedankjes snoep

Huwelijksbedankjes met snoep zijn ontzettend populair. Maar waarschijnlijk heb je nooit nagedacht over de achterliggende betekenis van dit ritueel. Het lijkt misschien op een standaard bedankje, maar niets is minder waar! De bedankjes snoep die we in deze tijd kennen zijn een moderne versie van de bruidssuikers. En achter deze bruidssuikers zat heel wat symboliek verscholen! Allereerst werden deze zoete snoepjes vroeger uitgestrooid tussen de wachtende kinderen. Op het moment dat de bruid de kerk of een andere trouwlocatie verliet, deelde zij het snoepgoed uit aan de kleintjes. De bruidssuikers werden uitgestrooid tussen de kinderen, op dat het getrouwde stel maar een kinderrijk leven mocht leiden.

Daarnaast staat het weggeven van zoet ook voor voorspoed in het huwelijk en zoete tijden. De bruiloftgasten ontvingen dan ook bij het verlaten van de bruiloft een bedankje snoep: een pakketje van vijf bruidssuikers. Deze bruidssuikers hadden elk hun eigen betekenis; zo stond de eerste voor geluk, de tweede voor liefde, de derde voor trouw, de vierde voor voorspoed en de laatste voor vruchtbaarheid. De suiker werd gezien als offer voor al deze onderdelen van het leven. Door het suiker in dit bedankje snoep te offeren, bleven de boze geesten op afstand en stond er niets meer in de weg van een lang en gelukkig leven.

Trouwbedankjes-trends-weckpotjes

Moderne bedankjes snoep

Het uitdelen van bedankje snoep is dus afgeleid van de bruidssuikers en deze stonden voor geluk, liefde, trouw, voorspoed en vruchtbaarheid. En hoewel bijna niemand meer stilstaat bij de achterliggende gedachte, snoepgoed blijft een graag gezien huwelijksbedankje. Omdat niet iedereen houdt van de traditionele bruidssuikers, zijn er tegenwoordig allerlei soorten snoep te vinden in bedankjes. Pepermunt, chocolade, Jellybeans: alles kan! Nieuwsgierig geworden of wil je inspiratie opdoen? Neem eens een kijkje in het assortiment bedankjes snoep van LocoMix. Wil je jouw gasten toch iets anders meegeven aan het einde van jullie trouwdag? Ook dat kan. In het ruime assortiment huwelijksbedankjes vind je voor ieder wat wils!

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }