DIY trouwkaarten: een wax zegel op de envelop van de trouwkaart

Op de website van LocoMix vonden we een ontzettend leuke DIY trouwkaarten. Trouwkaarten moeten opvallen en met deze DIY vallen ze al op, op het moment dat ze nog in de envelop zitten. Een normale envelop krijg zo een speciaal tintje. In combinatie met de adressering in mooie sierlijke letters, met kalligrafie bijvoorbeeld, is de envelop van jullie trouwkaart net zo mooi als de trouwkaart zelf, of ja bijna dan. Geef de enveloppen met deze DIY trouwkaarten net een beetje extra, lees snel verder en ontdek hoe.

DIY Trouwkaart envelop benodigdheden

Wat heb je nodig voor deze DIY trouwkaarten?

Om de envelop van jullie trouwkaart een origineel tintje te geven kunnen jullie deze afsluiten met een wax zegel. Om lekker creatief aan de slag te gaan heb je wax nodig en een zegel stempel. De stempel en wax die in deze DIY trouwkaarten is gebruikt is van Hema. Hier is de kleur roze gebruikt, maar Hema heeft allerlei kleuren wax in het assortiment; o.a. roze, turquoise, goud en zilver. Naast de wax en stempel heb je natuurlijk ook een gewone envelop nodig voor deze DIY trouwkaart.

DIY Trouwkaart met waxzegel

Hoe maak je die wax zegel?

Het spreekt voor zich en deze DIY trouwkaart is helemaal niet lastig. Allereerst steek je de wax aan bij het lont. Laat de gesmolten wax lekken op de envelop, precies waar je de zegel wilt hebben. Laat het lont aan tot je genoeg wax op de envelop hebt om de stempel erin te drukken. Blaas vervolgens het lont uit, houdt de wax nog even op dezelfde plek. Zo kunnen de laatste druppeltjes wax op de juiste plek uitlekken, en voorkom je dat de wax over de hele envelop zit. Vervolgens druk je de stempel in de gesmolten wax op de envelop van de trouwkaart. Wacht heel even tot de wax een beetje hard is geworden, zo komt de vorm van de stempel er het beste in. Wanneer de wax redelijk hard is haal je de stempel er vanaf. Voorzichtig, je wilt niet dat de wax met envelop en al mee komt. En klaar is kees, de DIY trouwkaart is af. De envelop van jullie trouwkaart is afgesloten met een wax zegel.

DIY Trouwkaart zegel

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }