SHOCKING! 1 op de 5 komt niet opdagen op eigen bruiloft!

Vanochtend stond in het AD en de Telegraaf een artikel waarin stond dat 1 op de 5 bruidsparen niet komt opdagen bij hun eigen huwelijksvoltrekking. Het gaat om de gratis variant van het trouwen, vaak op maandagochtend tussen 09.00 uur en 10.00 uur. Toch blijft dit een aardig hoog aantal en dat vinden wij nogal shocking! Het artikel is gericht op de gemeente Den Haag. Zou het aan de stadsmensen liggen dat de bruidsparen niet komen opdagen of heeft het een andere oorzaak? Want er zijn dan wel 46 bruidsparen gratis getrouwd, maar dit hadden er gewoon 58 kunnen zijn!

1 op de 5 bruidsparen komt niet opdagen op eigen huwelijksvoltrekking

Gratis trouwen, wat houdt dat in?

Kort geleden is ingevoerd dat je voor ondertrouw niet meer naar het gemeentehuis hoeft. Een traditie minder, want in ondertrouw gaan kan tegenwoordig gewoon digitaal. Daarnaast kan je ook kiezen voor een snelle variant van de gehele bruiloft en huwelijksvoltrekking.  Bij verschillende gemeenten is het namelijk mogelijk om gratis te trouwen. Bij een gratis huwelijksvoltrekking wordt de handtekening binnen 10 minuten gezet. Er wordt geen toespraak gehouden, er is geen publiek bij en er wordt geen muziek afgespeeld, heel saai eigenlijk! Wel lekker praktisch zonder al die poespas. De gratis huwelijksvoltrekking wordt dus zakelijk afgerond, terwijl ik juist ook wel wat persoonlijks ervan zou willen maken. Ik zou er niet voor kiezen, maar ieder zijn ding!

Redenen waarom ze niet komen opdagen bij eigen huwelijksvoltrekking

Maar waar ligt het nou aan dat de bruidsparen niet komen opdagen? Ik denk dat mensen niet komen opdagen omdat ze het zijn vergeten. Zelf vergeet ik ook nog wel eens een afspraak, maar een bruiloft zou ik niet zo snel vergeten! Het kan ook nog zijn dat het stel uit elkaar is; een goede reden natuurlijk om niet te komen. Maar als dit de reden dan kan je natuurlijk ook vooraf even afbellen. Een andere reden zou kunnen zijn dat ze te laat waren, tja, dan is je kans voorbij. En als laatste kan het nog zijn dat de familie het er niet mee eens was en dat ze alsnog een groot feest geven.

Wat de reden ook was, dat jullie je eigen bruiloft gemist hebben, er zit wel een nadeel aan als je niet komt opdagen. De kosten zijn namelijk voor jezelf. De bruidsparen uit Den Haag kregen een factuur toegestuurd van 132,80 euro als de reden van de verzaking niet geldig of zwaarwegend was. Dat bedrag zou ik niet willen betalen, dus onthoud goed: als je uiteindelijk toch niet komt, zorg eerst dat je de afspraak afzegt! Gelijk ook een kans voor alle andere bruidsparen die op de wachtlijst staan om tijdig te trouwen…

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }