Een schilderij van je bruiloft

Een schilderij laten maken tijdens je bruiloft: je komt het steeds vaker tegen. Ter plekke schildert een live painter in ongeveer 4 uur tijd een sfeerimpressie van jullie mooiste dag. Hoe tof is dat? Wij hebben een leuk bedrijf gespot waarbij je kunt kiezen uit maar liefst 17 verschillende stijlen.  Initiatiefneemster en eigenaresse Ellen Kooijmans vertelt ons er meer over.

Waarom zou je een schilderij laten maken van je bruiloft?

Een live painter uitnodigen maakt je bruiloft echt onvergetelijk. De sfeer wordt ter plekke vastgelegd op doek, gasten vinden het erg leuk om het schilderij in enkele uren te zien ontstaan. Na afloop hou je er een persoonlijk kunstwerk aan over, een eyecatcher voor in huis, die je altijd zal blijven herinneren aan jullie mooiste dag.

Live schilderij van je bruiloft

 Van welke moment kan je allemaal een schilderij laten maken?

Ceremonie, receptie, borrel, diner, feest: het kan allemaal! Je kunt zelf kiezen wat je het liefste terug wil zien op doek. Belangrijk is, dat de live painter tijdens het schilderen op een en dezelfde plek kan blijven staan. Een ceremonie duurt natuurlijk korter dan 4 uur, maar met foto’s als hulpmiddel, kunnen onze live painters het schilderij van de ceremonie afmaken, terwijl het proostmoment of de receptie bijvoorbeeld al is gestart.

Hoe werkt het precies op locatie, waar moet je rekening mee houden?

We spreken in overleg een tijdstip af waarop de live painter begint met schilderen. Een half uur voor aanvang is de live painter aanwezig op locatie om alle spullen klaar te zetten. Vooraf wordt besproken wie de contactpersoon is op locatie, zodat de live painter een aanspreekpunt heeft. We vragen de klant of de locatie om voor een kleine tafel te zorgen, alle andere benodigdheden worden door de live painter zelf meegenomen. Het is belangrijk dat de locatie op de hoogte is van de komst van de live painter, dan kan er een geschikt plaatsje worden gereserveerd, waar hij/zij niemand in de weg staat en goed zicht heeft op het tafereel dat geschilderd gaat worden. De live painter arriveert met doek ezel, verf, en schildermaterialen. Eenmaal geïnstalleerd begint de live painter met schetsen en enkele uren later is de sfeerimpressie klaar! Het doek wordt door de live painter achtergelaten op locatie, enkele uren laten drogen en het kan mee naar huis.

Live Paint schilderij van je bruiloft

Mag je zelf voorkeuren of wensen doorgeven?

Jazeker. Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor jouw favoriete live painter weet je wat je ongeveer kunt verwachten. Uiteraard is het dan nog steeds een grote verrassing wat het gaat worden, omdat het echt een sfeerimpressie is van het moment.  Dit is ook afhankelijk van de stijl van de live painter die je hebt uitgekozen. Hans bijvoorbeeld, schildert een moderne collage in een soort street-art stijl. Hij combineert vaak een subtiel portretje met persoonlijke elementen, zoals anekdotes, interesses, symbolen,  grapjes of typische kenmerken. Kies je voor zijn stijl, dan horen we het liefst zoveel mogelijk persoonlijke informatie vooraf, zodat het echt een persoonlijk kunstwerk wordt. Hou je van een meer klassieke, romantische stijl, zoals de stijl van Johannie?  Dan kun je ons aangeven met welke kleuren zij rekening mag houden, welk moment je graag terugziet op doek en welke elementen voor jullie belangrijk zijn, zoals bruidspaar, de locatie, de omgeving, de gasten.

Wat gaaf zeg! Maar aan welke kosten moeten wij ongeveer denken?

De kosten variëren van €550-€800, inclusief reiskosten en btw, afhankelijk van gekozen live painter en locatie. Op deze pagina vind je al onze verschillende stijlen. Je kunt hier een vrijblijvende prijsaanvraag doen, dan komen wij binnen een dag bij je terug met de beschikbaarheid en exacte kosten. Ben jij ook benieuwd? Bekijk alle voorbeelden op onze website!

Bewaren

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }