Het verhaal van een fotograaf

Het verhaal van een fotograaf

Mensen zeggen wel eens, maak van jouw hobby jouw werk en je hoeft nooit een dag in je leven te werken. Dat is wat Andrew van AJ Photography heeft gedaan. Zijn leven achter de camera begon toen hij zeven jaar oud was. Nadat hij van de kerstman een Polaroid camera kreeg werd hij geobsedeerd door het vastleggen van mensen en hun verhaal op de gevoelige plaat.

´In mijn ogen was iedereen een super ster en verdiende het om geportretteerd te worden. Ik begon deze wereld te ontdekken en alles en iedereen werd interessant voor mij´

AJPhotography wedding bruiloftfotograaf

Vele jaren later nadat hij de ´normale´ route van scholen en studies had gevolgd wist Andrew diep van binnen dat fotografie weer eens op zijn pad moest komen. Met een diploma op zak en wat jaren werkervaring bij banken/verzekeraars wilde hij toch geen loonslaaf zijn en buitenlandse werkervaring opdoen. Zo gezegd, zo gedaan, na wat voorbereidingstijd is hij, met zijn vrouw die toen vijf maanden zwanger was, naar de Costa Blanca afgereisd.

Elk nieuw begin is moeilijk zo ook een nieuwe business in het buitenland opzetten. Veel netwerken met gerelateerde services heeft hem geholpen want andere fotografen waren alles behalve blij met de komst van een new kid on the block.

Het was een behoorlijke leercurve maar nu kan hij, na 10 jaar eraan te hebben gewerkt, zeggen dat hij er geen moment spijt van heeft. Met zijn twee basissen: een in Alicante en een in Amsterdam ligt Europa aan zijn voeten. Met enige regelmaat is Andrew naast Spanje en Nederland ook in andere landen te vinden: Malta, Groot Brittannië en Noorwegen. ,,Noorwegen in het bijzonder heeft een speciaal plekje in mijn hart”, aldus Andrew. Een van zijn leukste opdrachten was aan de West kust van Noorwegen, in het plaatsje Stord: Trine en Jonatan Het reizen geeft hem ook nieuwe ideeën en inspiratie voor shoots.

AJPhotography het verhaal van een fotograaf

Bijna dagelijks, maar vooral tijdens de lange Spaanse zomers, is Andrew achter de camera te vinden om een van de meest memorabele dagen van stellen te fotograferen: de bruiloft. Soms op een strand ergens op de Costa Blanca of Costa de Sol, soms in een privé villa het binnenland of op het Spaanse platteland.

Als je de portfolio/blog van Andrew ziet, dan begrijp je waarom hij verliefd is geworden op zijn vak. Zijn foto’s vertellen een verhaal en in dat verhaal zijn de emoties van de hoofdrolspelers een belangrijk onderdeel.

Naast zijn passie voor fotografie, reizen en sport, is Andrew ook een familieman. Zijn vrije uurtjes brengt hij ergens door op de Costa Blanca met vrouw en twee jongens. Maar zelfs in zijn vrije tijd is de camera altijd in de buurt!

AJPhotografie bruidsfotograaf het verhaal van

Ben je geïnteresseerd om meer van Andrews werk te zien of wil je hem vragen stellen, dan kan dat op https://ajphotography.eu of volg hem op Facebook: https://www.facebook.com/AJPhotographySpain/

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }