5 vragen voor fotografe Nadine Versteeg

Er komt veel kijken bij het regelen van een bruiloft. En een van de belangrijkste dingen is toch wel de bruiloft fotograaf. Want wie gaat zorgen voor de mooie foto’s van de bruiloft? Het is belangrijk om een fotograaf te kiezen die bij jullie past, zo voelen jullie je op je gemak en dit zorgt voor het beste eind resultaat. In dit interview stellen we een jonge fotografe aan jullie voor: Nadine Versteeg. Maak kennis met haar als fotografe en haar manier van werken.

Allereerst zal ik me even voorstellen, ik ben Nadine. Ik ben 19 jaar en ik zit op het Grafisch Lyceum Utrecht. Ik volg hier de opleiding Grafische Vormgeving met het daarbij gekozen profiel fotografie. Ik heb een passie voor portretfotografie. Wat ik hier zo leuk aan vind, is de combinatie van creativiteit en ondertussen het contact met mensen. Ik fotografeer in mijn vrije tijd af en toe dan ook stelletjes en ik heb een keer meegelopen met een fotograaf bij een bruiloft. Zo oefen ik met fotograferen en verzamel ik materiaal voor mijn portfolio. Ik heb dan ook het streven om hierna nog een opleiding fotografie te gaan doen.

Foto's bruiloft fotograaf

Ik heb nu een portfoliosite http://nadinevdesign.portfoliobox.me/ . Hier heb ik ook een huisstijl voor gemaakt. Het lijkt me gaaf om over een tijdje echt een eigen bedrijfje op te starten onder de naam: photoNdesign. Dit omdat ik ontwerp en fotografeer. De ‘N’ staat hier voor mijn naam en als je het uitspreekt hoor je ook de ‘&’. Waar ik me dan vooral op zou willen richten is het fotograferen van verliefde en verloofde stellen, gezinnetjes, pasgeboren baby’s, en bruidsparen. Hier zou ik dan vervolgens ook kaartjes voor kunnen ontwerpen, zoals Save the Date kaarten, geboortekaartjes en trouwkaarten.

Wanneer ben je begonnen met fotograferen?
In mijn laatste jaar van de middelbare school heb ik drie dagen stage gelopen bij een fotograaf, die zei dat ik maar eens bij het Grafisch Lyceum moest gaan kijken. Dat leek me wel een goede opstap voor een hbo fotografie opleiding. Mijn ouders kochten een spiegelreflex waar ik alvast mee kon oefenen. Bij de camera kregen we een basiscursus fotografie op de Fotovakschool in Rotterdam. Dit is zo’n drie jaar geleden.

foto's bruiloft

Wat zijn je motivaties om te gaan werken als bruisfotograaf?
Iedereen is vrolijk! Het is de mooiste dag van het bruidspaar hun leven en dat zou ik dan vast mogen leggen. Dat lijkt me echt geweldig. Ik geniet nu al zo als ik stellen fotografeer en je de liefde er vanaf ziet spatten. Het lijkt me echt super om zo’n dag zo vast te leggen, dat als je terug kijkt naar een foto dat je dat moment weer eventjes herleeft.

Wat is volgens jou belangrijk onder het fotograferen?
Dat de mensen zich op hun gemak voelen en dat ze gewoon zichzelf zijn. Soms geef ik aanwijzingen, maar soms laat ik een stel ook gewoon hun gang gaan en krijg je de meest spontane foto’s. Inbreng van de mensen zelf vind ik ook altijd belangrijk. Het is immers hun fotoshoot.

Fotograaf foto's bruiloft

Hoe bereid je je voor op een fotoshoot? Hoe kom je tot het gewenste resultaat?
Van tevoren doe ik inspiratie op en let ik daarbij op wat bij het stel past. Of zij bedenken de locatie of ze laten dat aan mij over. Het leuke daarvan is dat je veel verschillende plekken komt en dat elke keer ook weer andere resultaten oplevert. Na de fotoshoot selecteer ik de foto’s en bewerk ik waar nodig wat, maar het moet wel puur en realistisch blijven.

Wat zijn de gemiddelde kosten?
Voor een loveshoot vraag ik 75 euro. Dit duurt meestal zo’n anderhalf à twee uur.

Wil je mij een kans geven om op jullie bruiloft te fotograferen? Neem dan contact op via het contactformulier van nadinevdesign.portfoliobox.me

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }