Trouwen zonder film is niet meer van nu

In de jaren tachtig en negentig was het een hype. Maar anno nu is trouwen zonder trouwfilm eigenlijk ondenkbaar geworden. En logisch want een film zegt meer dan 1000 woorden. De meeste bruidsparen, die niet aan een trouwfilm hebben gedacht, balen daar achteraf stevig van.

Vanzelfsprekend is de combinatie tussen trouwfoto’s en een trouwvideo de beste keuze. Daarom bieden de beste videografen tegenwoordig combinatie deals aan. Een foto- en videograaf die op elkaar zijn ingewerkt zorgen voor de beste kwaliteit. Omdat zij elkaar kennen, lopen ze elkaar niet in de weg. En hierdoor zorgen er samen voor dat jullie foto’s en video van hoge kwaliteit zijn.

Een top videograaf filmt tegenwoordig in minimaal 4K. Maar waarom is dit eigenlijk? Deze hoge kwaliteit zorgt er voor dat jullie over twintig jaar nog steeds kunnen nagenieten, van jullie mooiste dag. Zeker als je bedenkt dat de ontwikkeling op televisie gebied steeds sneller gaat. Onze televisies krijgen steeds meer pixels en worden groter van formaat. Eigenlijk is het dus best logisch dat er in deze hoge kwaliteit wordt gefilmd. Want 4K is zeg maar 4 keer zo scherp als Full HD. Het enige nadeel van deze hoge kwaliteit is dat het niet meer mogelijk is om alle ruwe beelden te leveren. Want één minuut film is ongeveer 500 MB. Dit betekend dat een videograaf, na een tien uur filmen, minimaal 60.000 MB heeft.

Trouwfilm laten maken

Ook het monteren is veranderd. In de jaren 80 en 90 was het heel normaal om een trouwfilm van een uur te hebben. Maar de wereld wordt steeds sneller. En bijna niemand zit meer te wachten om naar een trouwfilm, die langer dan 30 minuten is, te kijken. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat de spanningsboog om een trouwfilm te kijken op niet meer dan 8 minuten ligt. Is een kortere montage goedkoper? Een kortere montage is enorm veel werk. Als een videograaf twaalf uur aan het filmen is geweest dan is hij ongeveer twaalf uur aan het monteren. Een korte montage is dus veel werk en niet goedkoper. Tip: vraag je videograaf om een korte montage. Een montage die niet langer dan vier minuten is, voor bijvoorbeeld op je smartphone. Met deze optie kan je onderweg of bijvoorbeeld aan een collega, een korte impressie van jou mooiste dag laten zien.

Nederland is dun gezaaid met top videografen. Daarom is het essenstiel om je trouwvideograaf op tijd te boeken. Wat kost een videograaf? Een videograaf is behoorlijk betaalbaar geworden. De gemiddelde prijs voor een top videograaf ligt rond de 1100 euro voor tien uur. Dit is inclusief alle kosten. In deze 1100 euro zitten alle kosten verwerkt. Let wel goed op want er zijn een aantal (niet beroeps) videografen die achteraf toch nog met extra kosten komen. Ons advies, kies een videograaf waarvan het zijn fulltime werk is. Want deze fulltime profs hebben back-up mocht het nodig zijn. En filmen leveren de hoogste kwaliteit.

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }