Unplugged ceremonies

Een unplugged ceremonie, wellicht heb je de term al eens voorbij zien komen op blogs en in artikelen. Wat is het en waarom zou je hiervoor kiezen?

Unplugged-Ceremonie-Anouschka-Rokebrand

Foto van Anouschkarokebrand.com

Wat is een unplugged ceremonie?

Een unplugged ceremonie is een ceremonie waarbij de gasten wordt verzocht om hun camera’s, telefoons en tablets in hun tas of broekzak te laten zitten en oprecht te genieten van wat er voor ze gebeurd.

Alleen jullie fotogra(a)f(en) en/of videogra(a)f(en) lopen rond met camera’s om alles vast leggen terwijl jullie gasten dit bijzondere moment écht beleven en niet door de lens van hun camera.

Je kunt er zelfs voor kiezen om de gehele trouwdag een unplugged dag te laten zijn zodat jullie ook zelf als eerste een foto op social media kunnen plaatsen bijvoorbeeld en je niet al getagged bent op Facebook in een foto waarvan je eigenlijk denkt: mwah, dat had niet gehoeven als eerste foto in bruidskleding op mijn profiel 😉

Anouschka-Rokebrand-unplugged-ceremonie

Foto van Anouschkarokebrand.com

Waarom zou je hiervoor kiezen?

Hierboven noemde ik het al en dat is echt een hele belangrijke reden om ervoor te kiezen: je gasten beleven de dag oprecht. Ze kunnen echt genieten van de emoties, de geweldige speeches en toespraken en even unpluggen kan tegenwoordig nooit kwaad.

Het is zoveel fijner voor je foto- en videograaf. Niemand met een point en shoot camera, iPhone of nog erger, een iPad die in hun beeld springt zodat ze toch even die foto kunnen maken van dat bijzondere moment. Niemand die voor de neus van andere gasten gaat staan of precies aan de andere kant van de fotograaf zodat ze pontificaal in beeld staan met hun camera of telefoon.

Daarnaast staan jullie gasten veel beter op de foto, want: je ziet hun gezichten!
Laten we wel wezen, je ziet toch liever die grote glimlach op het gezicht van je vader als je “ja” zegt of die traan bij je moeder zonder dat ze een telefoon of camera voor hun gezicht hebben?

Anouschka-Rokebrand-Unpplugged-Ceremonie

Foto van Anouschkarokebrand.com

Hoe vraag je het je gasten?

Die vraag hoor ik vaak van bruiden: hoe ga ik het aan mijn gasten vragen en gaan ze hier begrip voor opbrengen?

Wat dat laatste betreft: het is jullie dag dus of ze het nou wel of niet heel leuk vinden dat ze geen foto’s mogen nemen bij de ceremonie, het is en blijft jullie feestje!

Overigens snappen heel veel mensen het direct en al helemaal als er een korte uitleg bij gegeven wordt dat het ook in hun eigen belang is. Ze willen toch ook leuk op de foto’s staan van de fotograaf?

Het aankondigen aan de gasten kun je op een aantal manieren doen:

  • Je kunt het door je wedding planner of ceremoniemeester aan laten kondigen vooraf bij het verzenden van jullie uitnodiging.
  • Je laat het de ambtenaar of wedding planner aankondigen bij aanvang van jullie ceremonie.
  • Je maakt een bord of poster waarin je het zelf aangeeft en zet die neer bij de ingang van de ceremonie opstelling.

Heel veel succes met het plannen van jullie ceremonie!

www.anouschkarokebrand.com

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }