Not the Devil, but the Bride wears Prada

Met alleen de bruidsjurk is de outfit van de bruid nog niet compleet. Een net zo belangrijk onderdeel zijn de schoenen. Wanneer je schoenen zoekt om te dragen onder je bruidsjurk zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Want bij het kopen van trouwschoenen komt meer kijken dan je denkt! Lees alles over de perfecte trouwschoenen in dit blog.

Picture Perfect

Of je nou je trouwschoenen pas uit kiest nadat je jouw droomjurk hebt gekocht, of dat je jouw trouwjurk uitzoekt bij de ultieme trouwschoenen, het is belangrijk dat de schoenen passen bij het totaal plaatje. Niet onder elke bruidsjurk staan namelijk de zelfde schoenen, en niet alle schoenen passen bij elke trouwjurk. Zo is het bijvoorbeeld niet zo mooi om open schoenen te dragen onder een lange trouwjurk; alleen de tenen van de bruid zijn dan te zien, en zelfs met een goede pedicure en mooi gelakte teennagels is dit niet wat je wilt. Een gouden tip: Wanneer je bruidsjurk vermaakt moet worden, neem dan de trouwschoenen mee naar de winkel. Op deze manier kan de jurk perfect op lengte worden gemaakt, rekening houdend met de hak.

Gevonden op Pinterest

Gevonden op Pinterest

Voorkom pijnlijke voeten

Een trouwdag is een lange dag. En je wilt niet halve wegen de dag al last hebben van je voeten. Het is daarom ook belangrijk dat de trouwschoenen goed passen. Trouwschoenen moeten meteen comfortabel zitten. Koop geen schoenen die te strak zitten, aan het einde van de dag zwellen je voeten namelijk altijd iets op. Een goed idee is het om aan het einde van de dag pas je trouwschoenen te passen; zo weet je zeker dat ze niet te strak zitten na de receptie en het diner. Zodat je ook in de avond nog op je mooie muiltjes kan lopen! Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de bruidsschoenen goed zijn ingelopen voor de grote dag. Je kunt trouwschoenen het beste inlopen met een nat pantykousjes; doordat de pantykous nat is zal het leer sneller naar je voet gaan staan. Draag de trouwschoenen een paar keer in huis; de schoen wordt niet alleen soepeler, ook de zool wordt minder glad. Voorkom pijnlijke voeten én uitglijden!

High Heels, High Standards

Iets anders om rekening mee te houden is de hak. Ben je geen Catwalk Queen en loop je nooit op hakken, dan is het niet verstandig om op je trouwdag 11centimenter hoge hakken uit de kast te trekken. Want het kan misschien heel mooi staan, het moet ook lekker zitten. En niet alleen de hoogte maakt verschil; een bredere hak loopt bijvoorbeeld al een stuk comfortabeler dan een stiletto hak. Houdt daarnaast ook rekening met de Groom. Het ziet er op de trouwfoto’s misschien een stuk minder mooi uit, wanneer jij boven hem uittorent door die enorme killer heels. Vindt jouw bruiloft plaats in een park of een mooie tuin? Dan zijn naaldhakken misschien niet zo verstandig. Ga je voor hoge hakken op jouw trouwdag? Neem dan altijd een paar platte schoentjes mee; zonde als je niet kan dansen tot in de laatste uurtjes omdat je voeten pijn doen.

 

Handtekening-blog
Bron: ThePerfectwedding.nl

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }