Trouwpakken: (trouw)kleding maken de man

Niet alleen de bruid wil er op haar allerbest uit zien op de dag van de bruiloft. Ook de bruidegom wil er goed uit zien voor de foto, de gasten en voor zijn bruid. Een mooi en goed passend trouwpak maakt het verschil. Er zijn een aantal dingen waar de bruidegom rekening me moet houden wanneer hij een trouwpak gaat uitzoeken.

Trends trouwpakken komen en gaan

Er zijn elk jaar trends op het gebied van trouwmode die snel weer veranderen. Dit jaar zien we bijvoorbeeld veel trouwpakken met glimmende stoffen. Dit is waarschijnlijk een tijdelijke trend die niet lang zal aanhouden. Welke trend wel al jaren aanhoudt is de trend op het gebied van de pasvorm. De afgelopen jaren en nu nog steeds gaan veel bruidegoms voor trouwpakken met Italiaanse pasvormen. Dit wil zeggen dat het trouwpak zeer strak is gesneden en het silhouet strak, modern en stijlvol is.

Trouwpakken inspiratie

Gevonden op: stylemepretty.com & burnettsboards.com

Vaak wordt er ook gekozen voor trouwpakken die na de bruiloft nog gedragen kunnen worden naar bijvoorbeeld werk of voor andere bijzondere gelegenheden. Wanneer je gaat voor een trouwpak dat je na de bruiloft ook nog kan dragen, houdt hier dan rekening mee met het uitzoeken van het pak. Neem bijvoorbeeld geen glimmend trouwpak, dit staat op je werk misschien en beetje raar. Ga voor een business pak dat je kan aanvullen met een gilet en een das voor de bruiloft.

Pasvorm is key

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste aan een trouwpak: de pasvorm. Veel bruidegoms kiezen dan ook voor een maatpak. Een te lange broek of een te krap jasje kan echt niet op de mooiste dag van je leven. Wil je dit voorkomen? Laat je dan helpen en adviseren. Ga een ruime tijd voor de trouwdag naar een herenmode speciaalzaak met experts op het gebied van de trouwpakken. Dan kunnen ze je maten goed opmeten en samen met jou een trouwpak uitzoeken dat perfect staat én past.

Past het pak perfect en staat het prachtig? Dan is het ook belangrijk om te kijken hoe je je voelt in het trouwpak. Voel je je opgelaten in een smoking of een driedelig pak, dan moet je daar niet voor kiezen. Want ondanks dat je er mooi uit wilt zien op jouw trouwdag, wil het ook optimaal ervaren. Ga voor een trouwpak wat goed past, mooi staat en waar je je goed in voelt.

Het aller belangrijkste is natuurlijk de match met de bruid. Mocht de bruid kiezen voor een trouwjurk in een speciale kleur of bijzondere sieraden, dan is het handig als ze dat op een briefje schrijf en in een gesloten envelop doet. Wanneer de bruidegom een pak gaat uitzoeken dan kan hij deze envelop aan het winkelpersoneel geven. Zo kan het personeel er rekening mee houden dat het pak van de bruidegom past bij de jurk van de bruid en blijft het voor de bruidegom een geheim wat zijn bruid zal dragen. Op deze manier zijn jullie zeker een match maar blijft het nog geheim voor jullie beide tot de dag van de bruiloft.

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }