Gay Pride & Canal Parade

Vorige week was weer de jaarlijkse Gay Pride met als hoogte punt de Canal Parade op de Amsterdamse grachten. Veel bekende Nederlanders waren hierbij aanwezig. We zag onder andere Carlo Boszhard, Viola Holt, boerin Bertie en Fred van Leer de hoofdstad onveilig maken. Aan RTL Boulevard liet Fred van Leer weten: “Het feit dat we dit zo mogen vieren in Nederland is heel bijzonder”. En inderdaad, het is heel bijzonder dat tijdens de Amsterdam gay Pride lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders mogen zijn wie ze zijn en mogen houden van wie ze willen. Maar dit zou natuurlijk niet bijzonder mogen zijn..

Niet overal in de wereld is het zo gewoon dat lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders kunnen zijn wie ze zijn. Pas sinds 26 juni van dit jaar is bijvoorbeeld het homohuwelijk in heel Amerika gelegaliseerd. President Obama spreekt van een grote stap naar gelijkheid en waagde er zelfs een tweetje aan. Hij twitterde dat homo’s en lesbiennes nu het recht hebben om te trouwen, net als alle hetero’s. Hij sloot zijn tweet af met #LoveWins.

Tijdens de Canal Parade in Amsterdam denk je dan ook dat er geen wolkje meer aan de lucht is. Maar niets is minder waar. 31 juli 2015 plaatste Metronieuws.nl nog een artikel met als titel: “Helft homo’s durft niet hand en hand over straat”. Dit na een onderzoek van EenVandaag naar homo-acceptatie in Nederland. Van alle 28.000 respondenten geeft ruim een kwart aan dat het niet goed gesteld is met de homo-acceptatie in Nederland. Ruim de helft van de homoseksuele ondervraagden durft niet hand in hand over straat te gaan. Daarbij is één op de vijf homoseksuele deelnemers het afgelopen jaar gepest, uitgescholden of gediscrimineerd. Wauw. Laten we met z’n alle niet vergeten dat lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders ook buiten de week van de Amsterdamse Gay Pride mogen zijn wie ze zijn en mogen houden van wie ze willen..

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }