Trouwen en een groot leeftijdsverschil

Je ziet het steeds vaker: een groot leeftijdsverschil tussen mannen en vrouwen die een relatie hebben. Zelfs in celebrity world, denk aan Hugh Hefner (81) die getrouwd is met Crystal Harris (24). Hugh Hefner is natuurlijk wel een extreem voorbeeld, ik heb het hier eerder over een leeftijdsverschil vanaf 10 jaar. Vrouw, het tijdschrift van de Telegraaf, schreef er een artikel over: de voor- en nadelen in een huwelijk waarbij een groot leeftijdsverschil voorkomt. Het komt vaak voor dat een man een aantal jaar ouder, denk aan twee tot acht jaar ouder, is dan de vrouw. Zeker bij jonge leeftijden komt dit vaak voor, omdat mannen vaak later echt volwassen worden dan vrouwen. Dit verschil is vaak dat vrouwen tussen hun 20e en 22e jaar al volwassen zijn en mannen pas tussen hun 23e en 25e jaar volwassen zijn. Andersom, dat de vrouw ouder is dan de man, komt het minder vaak voor.

Groot leeftijsverschil in een huwelijk, de voor- en nadelen

Bron: NY DailyNews

Op latere leeftijd maakt leeftijdsverschil minder uit, omdat je dan beide volwassen bent, maar op jonge leeftijd kan de man toch nog wel eens kinderlijk overkomen, ik kan uit ervaring spreken. Ik heb een vriend gehad die was een jaartje jonger, maar toch merk je totaal ander gedrag bij een jongen van 21 jaar dan bij een jongen van 25 jaar.

Leeftijdsverschil van minimaal 10 jaar

Als het leeftijdsverschil groter is, is het mogelijk dat mensen in je omgeving vooroordelen hebben en met hun mening klaar staan. Vanaf 10 jaar leeftijdsverschil in een relatie word je vaak nagekeken of is de familie het er niet mee eens dat je een relatie bent begonnen. Dan is het al helemaal onwaarschijnlijk dat je toestemming krijgt om te trouwen en dat dus een groot deel van de familie niet aanwezig is op de bruiloft.

De wet vindt het daarentegen geen probleem als je trouwt met een veel oudere man, als je maar boven de 21 bent, want dan heb je geen toestemming nodig om te mogen trouwen. Vroeger werd daar wel moeilijk over gedaan, maar dat kwam ook deels vanuit het geloof van het stel. Mensen die dan getrouwd waren, maar ook al gescheiden hadden dan hun mening klaar, terwijl ze zelf ook tegen hun geloof in waren gegaan met huwelijksvoorschriften.

Ik snap dat het lastig is om te vertellen aan je familie dat jullie een relatie hebben en gaan trouwen, en het leeftijdsverschil is meer dan 10 jaar. Probeer het nieuws toch te brengen en wacht daar niet te lang mee, want anders gaat het je misschien in de koude kleren zitten. Succes!

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }