Wat is de gemiddelde bruiloft waard?

Volgens de gegevens van het CBS werd er de afgelopen jaren in Nederland ruim 60.000 keer per jaar getrouwd. Tussen al deze huwelijksvoltrekkingen zullen ongeacht verschillen zitten: qua grootte, thema, locaties en natuurlijk budget. Jullie bruiloft is één van de mooiste dagen van jullie leven en daardoor van onschatbare waarde. Maar desalniettemin hangt er natuurlijk ook een prijskaartje aan. Hoeveel men uit wil geven aan een bruiloft verschilt natuurlijk per bruidspaar, maar om inzicht te krijgen in hoeveel de gemiddelde bruiloft waard is, voerde Toptrouwlocaties.nl een Nationaal Trouwonderzoek uit. Ruim 500 bruidsparen hebben deelgenomen aan dit onderzoek. Benieuwd naar wat bruidsparen gemiddeld uitgeven aan trouwkaarten? Of nieuwsgierig geworden naar hoeveel de gemiddelde bruiloft in zijn geheel kost? Het is niet voor niks dat het budget het meeste stress veroorzaakt bij bruidsparen…

Van Bruidsjurk en bruidstaart tot trouwkaarten

Een bruiloft bestaat natuurlijk uit verschillende elementen, en vrijwel al deze elementen kosten geld. Als je alle kosten van de hele dag bij elkaar optelt, dan kom je uit op een bedrag van 15.500 euro. Dit is dus wat een bruidspaar gemiddeld uitgeeft aan de mooiste dag van hun leven. Dit bedrag is natuurlijk een optelsom van verschillende elementen zoals de trouwlocatie, de bruidsjurk en ook het pak van de bruidegom, het diner, de bruidstaart en ga zo maar door. Aan welke onderdelen wordt gemiddeld het meeste geld uitgegeven en op welke elementen wordt er vervolgens bespaard?

Bruidsparen besteden gemiddeld het meest aan de huwelijksreis, de trouwlocatie en de ringen. Daarna komen de fotograaf, de muziek op het feest en de jurk van de bruid. Allemaal geen onbelangrijke onderdelen van de mooiste dag van jullie leven. Maar waar wordt dan gecompenseerd? Aanzienlijk minder geven de bruidsparen uit aan het officiële gedeelte, het drukwerk (het trouwboekje en trouwkaarten) en de huwelijksbedankjes.

Trouwkaarten en Huwelijksbedankjes

Hoeveel je kwijt bent aan trouwkaarten heeft allereerst te maken met het aantal gasten en dus de grootte van de bruiloft. Maar over het algemeen zijn trouwkaarten het meest onderschatte onderdeel van de bruiloft en wellicht dat hierdoor vaak wordt bezuinigd op de trouwkaarten. Maar als jullie willen trouwen in het bij zijn van familie, vrienden, collega’s en kennissen, zijn trouwkaarten essentieel. Een trouwkaart kondigt de grote dag aan en zorgt ervoor dat al jullie genodigden deze datum in hun agenda vrij houden. Niets is dan ook belangrijker dan een leuke, persoonlijke en originele trouwkaart om in te spelen op het enthousiasme van de genodigden! En waarom zou je hier op besparen?

 

Handtekening-blog

Bekijk en like ook onze Facebookpagina

TAGS:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://internethuwelijk.nl/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }